Intressant tema hos tidningen Säljaren: Sälj vs Marknad

Petra-2Svenska företag har en bra bit kvar till ett väl fungerande samarbete mellan sälj- och marknadsavdelningarna. Petra Ranhem som initierade B2B Barometern intervjuas i tidningen om skillnaden mellan marknads och sälj. Petra berättar om hur olika marknad och sälj ser på varandra och hur det kan vara ett hinder i samarbetet. Att den digital verklighet ställer nya krav på både marknad och säljavdelningen.

Ett företag som har sett fördelarna med ett tät samarbete är Wiraya.   Det har lett till att hälften av alla kundbesök leder till en affär, enligt försäljningschefen Gustav Lagercrantz. Artikeln ger en inblick i hur Wiraya har lagt upp sitt arbete.

9789187905261_200_marknad-vs-salj-uppgorelsen-scener-ur-ett-foretags-verklighet_haftadI tema numret lyfter de även boken Uppgörelsen  av Ulrika Sandborg, Christina Varenius och Joakim Harping.

”Jag har haft många hetsiga diskussioner genom åren med Christina, som är marknadsförare, om vad som är rätt och fel inom sälj- och marknadsarbetet. Jag minns att hon retade mig med frågan »varför kan aldrig säljavdelningen göra som man säger?”

Klart läsvärd! Den beställer du här enklast här